dinsdag 20 mei 2008

Ongewoon Gaaf in Dante

Donderdag avond 22 mei treed Musicalgroep Ongewoon Gaaf op in Cultureel Café dante in Buitenzorg aan de Amsterdamseweg in Ede. Zij spelen een bewerking van De Notenkraker van Tjaikovsky.

foto:www.edestad.nl
Na negen jaar Ongewoon Gaaf kan Annemarie Dresen, initiator en regisseuse van de groep, nog steeds in vuur en vlam vertellen over 'haar' groep. "Nou ónze groep hoor, want zonder gedreven en enthousiaste begeleiders kunnen we niet bestaan. We doen alles zelf, van script herschrijven en decors timmeren tot het benaderen van sponsoren, en vooral dat laatste blijkt voor ons het zwaarste onderdeel. Wij zijn liever bezig met het creatieve aspect."

Dit jaar speelt Musicalgroep Ongewoon Gaaf met een betrekkelijk jonge groep spelers. Spelers die voor het eerst meedoen en nog weinig of geen ervaring hebben. Dat betekent opnieuw aftasten wat iemand kan en proberen zijn talenten bloot te leggen. Het wordt nog lastig het succes van de musical Swiebertje te evenaren. Swiebertje trok anderhalf jaar geleden volle zalen en veel media-aandacht. Zo werden stukken van de musical en een interview gedurende een hele week dagelijks uitgezonden in het nieuws op TV Gelderland.

Het programma in Dante begint donderdag 22 mei om 20 uur.
Op het programma staan verder: de band Oud Zeer, Kunstenares Helmi Ruychaver, danseres Carolina Dias Pereira, slagwerkgroep Yaquine Fode en Roos Koch en de vaste column van Teunis Bunt.

Geen opmerkingen: