donderdag 21 februari 2008

Toegevoegd aan Dante: Green November accoustic

Green November speelt vanavond in Cultureel Café Dante een akoestische set.

Groen is een gekke kleur in een herfstmaand waarin alles grauw behoort te zijn. Een paradox die terug te vinden is in de muziek van Green November. Met thema's als liefde, vertwijfeling en verlangen, zoekt de band ieder optreden opnieuw naar de essentie van de eigen nummers. Met drie jaar live-ervaring in de achterzak zal Green November binnenkort weer in het club en festival-circuit te vinden zijn om haar debuutalbum Broken Strings and Poetry groots te releasen.

Green November ontstaat in 2005 uit de vriendschap tussen zanger Gersom Engels en Timo Vanderhoeven. Met een bassist en een gitarist is de band compleet en beginnen de jongens in een zelf gefabriceerde studio met het schrijven van eigen nummers.

In de lente van 2005 trekt Green November de stoute schoenen aan door haar carrière te beginnen in het buitenland. Op het Festival de la Jeunesse in Frankrijk gaat het publiek twee keer uit zijn dak. Een groot succes en het smaakt naar meer. Na deze Franse vuurdoop speelt Green November op plekken door heel Nederland én Belgie. Eind 2005 brengt de band de EP Burn My Ships uit. Begin 2008 volgt het album Broken Strings and Poetry. In elf tracks zocht de band met de Edese producer Collin Leijenaar naar de perfecte balans tussen rauwe melancholie en wonderlijke schoonheid. Green November wekt live associaties op met bands als Pink Floyd, Coldplay en Radiohead en dat is ook op dit album zeker niet verloren gegaan.

Timo Vanderhoeven vormt de solide ritmesectie van de band - daarbij ondersteund door de stuwende basriffs van Christiaan Brozius. Het melodieuze gitaarwerk van David Bonsink en de veelzijdige stem van Gersom Engels sleuren de luisteraar heen en weer tussen melancholie en pure levensvreugde.

  • Drums : Timo Vanderhoeven
  • Bas : Christiaan Brozius
  • Gitaar : David Bonsink
  • Zang : Gersom Engels
Vandaag echter een andere kant van Green November want ook accoustisch staan ze hun mannetje. De songs lenen zich ook uitstekend voor een iets intiemere setting. Zin in meer Green November ? Koop dan nu de CD, speciaal voor het Cultureel Cafe Dante slechts 10,- euro (winkelprijs 15,- euro)

Geen opmerkingen: