vrijdag 14 maart 2008

Lynn in Dante

Op 20 maart aanstaande is het singer- songwriters duo Lynn uit Ede te gast in Cultureel Café Dante.
Lynn bestaat uit Jolinde van Lynn (van de Lugt, zang, piano en gitaar) en Benjamin van Teijlingen (gitaar).

LynnOpgegroeid in een muzikale familie waarin het leren bespelen van instrumenten en familie-optredens meer gewoonte dan uitzondering waren, schreef Lynn in 2002 haar eerste nummer ‘Somebody I'm not'.
Ze oefende op de oude piano van de organisatie waar ze destijds een tussenjaar deed. Vrienden en familie waren enthousiast over haar songs en sound en motiveerden haar door te gaan met het schrijven van nummers. In 2004 richtte Lynn met een aantal vrienden de band ‘No Coincidence’ op. Ze deden mee aan de talentenjacht van school en met NoC nam Lynn in een bedrijfskantine haar eerste nummers op. De band stopte na een jaar, maar Lynn ging door en in 2005 wòn ze de talentenjacht op school.

LynnIn het voorjaar van 2007 nam Jolinde haar eerste solodemo op ‘She writes down her thoughts’. Benjamin van Teijlingen begeleidde haar hierbij op gitaar. Dit resulteerde in een plaat met pure, eerlijke nummers; geschreven op haar studentenkamer, gecomponeerd op haar met vogeltjes bedrukte gitaar en haar piano waarvan een toets mist. Lynn schrijft nummers die letterlijk haar neergeschreven gedachten zijn, gezongen met haar eigen pure stemgeluid.
Inmiddels heeft de samenwerking met Benjamin van Teijlingen vaste vorm gekregen en treden zij op als singer- songwriters duo.

Op 22 februari vond in Merleyn in Nijmegen de finale Gelders Singer/songwriter Festival plaats. Lynn won deze finale en mag zich zodoende de beste Gelderse Singer-Songwriter van 2008 noemen.
Een criticus schreef bij dat optreden over Lynn: "Jolinde heeft een warm stemgeluid en doet in combinatie met piano denken aan de Belgische An Pierlé. Geen grote uithalen, maar dat hebben ze ook niet nodig."

De jury zei over Lynn: "Het is melancholisch, het is breekbaar, geloofwaardig en het doet ertoe".

Geen opmerkingen: