maandag 17 maart 2008

Veluwse dichters in Dante

Het programma voor dante van 20 maart is rond. Ik meldde eerder al de komst van Lynn en Ibiss.
In Cultureel Café Dante wordt aanstaande donderdag ook het nieuwe nummer van poëziepuntgl ten doop gehouden. Poëziepuntgl is een driemaandelijks tijdschrift over Gelderse dichtkunst. Het tijdschrift presenteert Gelderse dichters, gevestigde en aanstormende talenten. Tevens geeft het informatie over Gelderse poëzie en over mensen die daar op een bijzondere manier een band mee hebben.

Kees KeizerTer gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe nummer zullen enkele Veluwse dichters, die in deze editie publiceren, een aantal gedichten voordragen. Uit Ede zijn dat Mart van der Hiele, Maarten Hamelink en Hans Puttenstein. Uit Nunspeet komt Kees Keizer en Gerrit Pleiter komt uit Oldebroek.
Gedichten van Hans Puttenstein vindt u bij Meander en bij NCRV dichttalent. Bij Meander vindt u een bespreking van het gedicht Koude Thee.
Een biografie van Kees Keizer vindt u bij Nederlands.nl. Gedichten van Keizer vindt u ook weer bij Nederlands.nl, bij Meander en bij NCRV dichttalent.
Een korte biografie van Gerrit Pleiter vindt u bij Uitgeverij Kontrast. Een aantal gedichten staan ook bij Meander. Bij Meander vindt u ook een bespreking van het gedicht Kerkdorp.
Over wie Mart van der Hiele is vindt u meer in Ede Stad.

Geen opmerkingen: